0

I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.

Review Logo4,8 van 5 @ Google reviews
0
Hobby & Persoonlijke Verzorging
Fysieke Winkel in Nederland
Wereldwijde Verzending

I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.

29 april 2020

De schaal van een modelauto hoeft niet moeilijk te zijn: bekijk deze gids

Je bent geïnteresseerd in auto's, en bent altijd op de hoogte van de nieuwste en meest spraakmakende modellen. Of het nu bijzondere moderne auto's zijn, of exclusieve klassiekers, je wil ze op elk moment van de dag kunnen bewonderen. Dit resulteerde in de wens om een collectie miniatuurauto's op te bouwen, echter moest je nu de volgende vraag stellen: welke schaal heeft mijn voorkeur? Dit brengt ons bij het onderwerp: hoe kies ik de juiste schaal voor mijn modelautocollectie? Ongeacht of u nu auto, bus, vrachtwagen of motorfietsmodellen wil verzamelen, deze vraag moet u eerst voor uzelf beantwoorden.

 

Wat is een schaalmodel?

Het wordt gedefinieerd als fysieke weergave of een kopie van een object dat groter of kleiner is dan de werkelijke lengte van die gepresenteerd is, met behoud van het exacte uiterlijk van het echte object. Heel vaak is het schaalmodel kleiner dan het origineel en wordt het gebruikt als richtlijn om het object op ware grootte te maken. Schaalmodellen worden op veel gebieden gebruikt, waaronder techniek, architectuur, filmproductie, militair bevel, verkoop en hobbymodelbouw.

 

Dat gezegd hebbende, laten we door naar ons hoofdpunt: Schalen voor modelauto's

Modelauto's worden geproduceerd in verschillende schaalgroottes en de meest voorkomende zijn 1:87, 1:64, 1:43, 1:32, 1:24, 1:18.
Hoe functioneert de schaal? "Schaal" is de vergelijking van de grootte van een model met de grootte van de "echte" versie.
Bijvoorbeeld, een 1:24 model, de echte versie is 24 keer groter dan het model of 1:1 op schaal.

Laten we naar de onderstaande afbeelding kijken. Het schaalmodel van 1:18 betekent dat het echte object achttien keer groter is dan het model.
Het schaalmodel van 1:32 betekent dat het een tweeëndertigste van het echte object is en kleiner dan 1:18.
Het schaalmodel van 1:43 betekent dat het een drieënveertigste van het echte object is en kleiner dan 1:32 en de lijst gaat maar door.




Hier zie je meer inzichten over verschillende schalen:

Schaal 1:12 - Gericht op volwassen verzamelaars. Ze zijn groot, zeer gedetailleerd en ongeveer 14 tot 15 inches (36 tot 38 cm) lang.

Schaal 1:18 - Is een traditionele schaal die gewoonlijk wordt gebruikt voor diecast automodellen, militaire voertuigen, bepantsering en vliegtuigen. Ze zijn groot en vaak complex gedetailleerd met beweegbaredelen die niet regelmatig op kleinere schaal te zien zijn. Ze zijn ongeveer 8 tot 11 inches (18 tot 20 cm) lang voor auto's.

Schaal 1:24 - Een schaal die is gebouwd en verzameld door zowel kinderen als volwassenen.
Voorheen een zeer populaire schaal voor grotere modellen. Ze zijn ongeveer 7 inches (17,78 cm) lang.

Schaal 1:32 - Vroeger bekend als de standaardmaat en ooit zo gewoon voor speelgoedtreinen, auto's en soldaten. Het is ongeveer 5.5 inches (13,97 cm) lang.

Schaal 1:43 - De meest populaire schaal voor diecast modelauto's en traditioneel bekend als de "Collectors Scale". Het is ongeveer 4 inches (10,16 cm) lang.

Schaal 1:50 - Populair formaat voor gegoten modellen van Europese fabrikanten voor bouwvoertuigen, torenkranen en vrachtwagenmodellen.

Schaal 1:64 - Deze schaal kan gemakkelijk door kleine handen worden vastgehouden. Matchbox en Hot wheels gebruiken deze schaal om hun voertuigen te beschrijven. Het is ongeveer 3 inches (7,62 cm) lang.

Schaal 1:87- Het is de meest populaire schaal van modelspoorbaan. Het is ongeveer 2 inches (5 cm) lang.

Ik hoop dat deze pagina enkele vragen verduidelijkt. Voor uitgebreide aanbiedingen op modelauto's kunt u onze web-shop op www.hmkt.nl bezoeken.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »