0
Review Logo4,8 van 5 @ Google reviews
0
Hobby & Persoonlijke Verzorging
Fysieke Winkel in Nederland
Wereldwijde Verzending

Miniaturen

Hieronder volgt een lijst van veel gebruikte modelautoschalen. Modelauto's hebben verschillende groottes, die ieder fanatiek verzameld worden.

Hoe groter het nummer achter de dubbele punt hoe kleiner het model. Een model met schaal 1:6 is dus een relatief groot model en een model met schaal 1:72 een relatief klein model. De schaal 1:1 is de schaal zoals deze op de wegen rond rijden. 

 • 1:6. Voornamelijk gebruikt voor motorfietsen en in mindere mate voor op afstand bestuurbare auto's.
 • 1:10. Voornamelijk op afstand bestuurbare auto's, maar ook gebruikt als modelschaal.
 • 1:18. Dit zijn relatief grote auto's met veel ruimte voor detail. 
 • 1:24. De klassieke grote schaal, later minder populair geworden door de opkomst van 1:18
 • 1:32. Voornamelijk voor landbouwmachines, maar ook gebruikt voor auto's met terugtrekmotoren (pullback)
 • 1:40, 1:43, 1:48. Ongeveer Dinky-formaat, later gestandaardiseerd tot 1:43.
 • 1:50. Voornamelijk voor vrachtauto's, bussen en bouwmachines
 • 1:55, 1:64, 1:72 en daartussen, ook wel 3-inch genoemd. Het terrein van de "speelgoedautootjes", vaak zonder exacte schaal, maar met standaardlengte, zodat ze in een standaarddoosje passen.
 • 1:72, 1:76 (00), 1:87 (H0), 1:120 (TT), 1:160 (N) en 1:220 (Z). Vaak verzameld in combinatie met modeltreinen.

De meeste modellen worden geproduceerd met één van de volgende materialen;

 • Die Cast
 • Resin

De die cast modellen zijn over het algemeen duurder om te produceren, meer informatie is te vinden via de volgende link.

Bij het verzenden van modellen waarbij de doos een doorkijk stuk heeft wordt het model door ons omgedraaid, dit komt de stevigheid van het pakket ten goede.

Overigen

Literatuur

Op boeken zit het 6% BTW tarief

Borden

Emaille is een natuurproduct, kleine kleurafwijkingen zijn hierdoor niet uit te sluiten.

De schroeven dienen slechts hand vast gedraaid te worden om beschadiging te voorkomen.

Presentatie

Nee, enkele vitrines kunnen vanwege de kwetsbaarheid enkel afgehaald worden op locatie. Indien dit van toepassing is staat dit vermeld in de product beschrijving.

Ride-on cars

De accu is het kwetsbaarste onderdeel van een ride on car. De accu dient altijd helemaal leeggereden te worden voordat deze opgeladen mag worden. Wordt de accu geladen terwijl deze niet helemaal leeg is, dan wordt de levensduur van de accu korter.

RC

Nee, het staat in de productbeschrijving opgenomen of er batterijen worden bijgeleverd.

Slotrace

Dit hangt af van de persoonlijke smaak en ervaring. In Nederland zijn er vier merken die de markt bepalen, namelijk Carrera, Scalextric, SCX en Ninco.

De volgende schalen worden voor slotrace het meest gebruikt;

 • 1:32
 • 1:24

Bij het analoog slotracen bevindt elke slotrace auto zich op z'n eigen spoor (slot). Middels een 'gashendel' wordt de spanning op de slot geregeld, meer spanning betekent meer snelheid.

Bij digitaal slotracen staat er een vaste spanning op de slots. Op deze spanning wordt een digitaal signaal gemoduleerd waarin informatie versleuteld is zoals: autonummer, gashendelpositie, licht aan/uit, rondetijd, aantal rondes, (fictieve) brandstofvoorraad, etc.

Dit signaal wordt door een decoder in de auto ontcijferd en de juiste hoeveelheid stroom wordt doorgegeven aan de motor in de auto en eventueel de verlichting. Belangrijk voordeel hierbij is dat er door meerdere auto's op hetzelfde slot gereden kan worden, gewisseld kan worden van slot (bij wissels), brandstofafhankelijke snelheid, etc.

Verzendingen

Alle orders bij HMKT worden met Track & Trace verzonden.

 

U betaalt slechts 1 keer verzendkosten, ongeacht het aantal bestelde producten. De levering dient echter in één keer te geschieden.

 

HMKT biedt de mogelijkheid uw bestelling af te komen halen. Indien u hiervoor kiest berekenen wij vanzelfsprekend géén verzendkosten.

LET OP:
Afhalen is alleen mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur in onze winkel aan de Elskensakker 42, 5571SK te Bergeijk.
 

Ideeën, suggesties, opmerkingen en aanmerkingen over HMKT zijn altijd welkom. U kunt contact opnemen via het volgende formulier.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden

Telefoonnummer

+31497556538
4,8 van 5Review LogoWij scoren een 4,8 van 5 op Google reviews

HMKT

Elskensakker 42
5571 SK, Bergeijk
Nederland Bekijk op Google Maps

NL001143148B46
17180913

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »