0
Review Logo4,8 van 5 @ Google reviews
0
Hobby & Persoonlijke Verzorging
Fysieke Winkel in Nederland
Wereldwijde Verzending

Door Koos, 20 april 2024

Wat verzamelen HMKT klanten?

Bij HMKT zijn wij al sinds 2005 actief in de modelauto wereld. Inmiddels al een hele tijd en gedurende die periode hebben wij al veel verzamelaars van mooie schaalmodellen mogen voorzien. Naast onze uitgebreide webshop, hebben wij ook een ruim gesorteerde fysieke winkel in Bergeijk, waar wij al veel verzamelaars hebben mogen verwelkomen.

Ondanks dat veruit de meeste klanten bij ons online hun bestellingen plaatsen, is het altijd erg leuk als klanten onze fysieke winkel bezoeken omdat wij dan ook de verhalen achter het verzamelen horen.

Wij merken dat veel verzamelaars zichzelf doorgaans proberen te focussen op één thema, omdat het verzamelen anders snel uit de hand kan lopen. Het aanbod aan schaalmodellen heeft de laatste 20 jaren een enorme vlucht genomen. Waar er eind jaren '90 slechts een handje vol fabrikanten waren, zijn dit er inmiddels tientallen. 

Voor een beginnend verzamelaar kan het aanbod daardoor overweldigend zijn. Het ene schaalmodel is nog mooier dat het andere en als verzamelaar wil je ze eigenlijk allemaal bezitten, wat natuurlijk een onbegonnen zaak is.

Voor de beginnende verzamelaar kan deze blog wellicht nuttig zijn. Misschien geven de komende voorbeelden van HMKT klanten jou inspiratie om jouw eigen verzameling vorm te geven.

- Max Verstappen: een uitermate populair thema onze verzamelaars is natuurlijk Max Verstappen. Wij merken dat de schaalmodellen van Max Verstappen ook érg populair zijn bij de jongere generatie wat heeft geresulteerd in een grote groep verzamelaars waarvoor de hobby nieuw is. Het aanbod aan Max Verstappen schaalmodellen is enorm, de keuze is dus reuze. Van de reguliere schalen 1:43 en 1:18 tot de grote 1:12 modellen. Van de gunstig geprijsde Bburago modellen tot de exclusievere modellen van Minichamps en Spark.

- Taxi's: een bijzonder thema van een HMKT klant zijn taxi's. Deze klant reist voor het werk de gehele wereld over, en maakt daardoor regelmatig gebruik van taxi's. Elk land heeft zo zijn eigen kenmerkende taxi's wat uiteindelijk ook het thema van de verzameling is geworden. Van de beroemde tuktuk taxi's uit Thailand, de tricycle taxi uit de Filipijnen en de kenmerkende London taxi tot aan de beige Duitse taxi's en de beroemde yellow cab uit de Verenigde Staten.

- Auto's die men zelf in bezit heeft (gehad): ook een populaire verzamelrichting; het verzamelen van de miniatuurversie van de auto('s) die men in bezit heeft, of heeft gehad. Dit zijn veelal verzamelaars die het modelauto nieuws niet echt op de voet volgen, maar die gericht zoeken naar dat specifieke schaalmodel om zijn of haar verzameling compleet te maken.

- Automerk: veel vaste klanten hebben een passie voor een bepaald automerk, denk daarbij aan bijvoorbeeld BMW, Porsche of Lamborghini. Doorgaans kiest men vaak ook voor een specifieke schaal (bijvoorbeeld alleen 1:43 of 1:18).

- Modelautomerk: deze verzamelrichting zien wij doorgaans bij de verzamelaar van truck modellen. Denk daarbij aan de schaalmodellen van WSI Models, dit zijn gedetailleerde miniaturen, doorgaans in de schaal 1:50. Het aantal fabrikanten voor 1:50 truck modellen is beperkt, waardoor men vaak kiest voor één van de fabrikanten en die vervolgens ook trouw blijft en daar de verzameling verder op baseert.

Bij HMKT proberen wij altijd een gevarieerd assortiment aan te bieden, zodat er voor elke verzameling wat te vinden is.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »