0

I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.

Review Logo4,8 van 5 @ Google reviews
0
Hobby & Persoonlijke Verzorging
Fysieke Winkel in Nederland
Wereldwijde Verzending

I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.I.v.m. de Nederlandse nationale feestdag (Koningsdag) is onze winkel op zaterdag 27-04-2024 gesloten.

Door Regine, 13 november 2023

Mijn nachtelijke huidverzorgingsroutine: Koreaanse huidverzorging

Ik begon begin dit jaar 2023 religieus Koreaanse huidverzorgingsproducten te gebruiken en ik schreef dit verhaal om mijn gedachten te delen. Ik heb hier de 5 producten vermeld die in mijn dagelijkse nachtroutine bleven en dat zijn:

1. Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original

2. Purito Defence Barrier pH Cleanser

3. Holika Holika aloe soothing essence 98% Toner (Calming)

4. Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

5. Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream

 

Met alle producten die ik op mijn huid testte, realiseerde ik me hoe belangrijk "patch testing" is. Omdat u nooit zult weten of een product goed of niet op uw huid reageert, moeten patchtests serieus worden genomen. Ook mag het proberen van één nieuw product tegelijk om de boosdoener te lokaliseren wanneer u een allergische reactie, irritatie of verstopping van de poriën ervaart die puistjes kunnen veroorzaken, niet worden verwaarloosd.

Laten we nu eens nader kijken naar de producten die mijn huid beter hebben gemaakt. Toen ik beter zei, bedoelde ik helder, zacht en soepel in vergelijking met mijn eerdere huidtoestand, namelijk een doffe, ongelijkmatige teint, droge plekken rond de neus en mond, vooral tijdens het winterseizoen.

 

1. Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm 100g

Info uit de verpakking (vertaald naar het Nederands):

Clean It Zero Original is een alles-in-één diepe reiniger die is ontworpen om zelfs de meest hardnekkige make-up snel en gemakkelijk weg te smelten en de sorbetachtige textuur om te zetten in een gladde olie op je huid. 

Deze reinigingsbalsem is ontwikkeld om vuil, zonnebrandcrème en make-up in slechts één stap te verwijderen, waardoor uw huid gehydrateerd blijft. Banila Co Zero Balance Technologie zorgt ervoor dat uw huid er gezond uitziet. Geformuleerd met belangrijke plantaardige ingrediënten, warmwaterbronnen en vitamine E-derivaat.

Hoe te gebruiken: Gebruik de meegeleverde spatel om de balsem op te scheppen. Masseer zachtjes met cirkelvormige bewegingen op de droge huid met uw vingertoppen om alle make-up en resten af ​​te breken. Voeg water toe om te emulgeren en olie worden en masseer opnieuw. Goed afspoelen met lauw water.

Ingredienten: Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate , PEG-10 Isostearate, Synthetic Wax, Onsen-Sui , Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Tocopheryl Acetate, Fragrance, Ethylhexylglycerin, Water, 1,2-Hexanediol, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Aspalathus Linearis Extract, Angelica Archangelica Root Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Polydiethyleneglycol Adipate/IPDI Copolymer, Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Acrylates/Methoxy PEG-15 Methacrylate Copolymer

Mijn ervaring met het gebruik van Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm: 

Bij mijn eerste gebruik zei ik tegen mezelf: wauw, waarom heb ik deze balsem niet eerder ontdekt? Het maakte mijn huid zachter en zag er helderder uit bij de eerste wasbeurt. Deze reinigende balsem heeft een fruitige, milde kokosgeur die het reinigen aangenamer maakt. Het verwijdert effectief make-up en zonnebrandcrème, precies zoals het beweert te doen. Het maakt de tweede stap van dubbele reiniging door het gebruik van een reinigingsmiddel op waterbasis effectiever. 

Ik gebruik dit 's avonds en het geeft me altijd na het wassen een schoon en zacht aanvoelend resultaat. Het maakte mijn huid minder droog dan vroeger. Het is ook geschikt voor mijn droge huid in de winter en de normale tot gecombineerde huid in de zomer. Dit product is voor mij een 10/10 en zal zeker in mijn routine blijven. Ik heb de mijne bij HMKT Beauty Corner op voor slechts 18,95.

Omdat mijn huid tijdens het winterseizoen aan de droge kant is, heb ik ook de Banila Co clean It Zero Cleansing Balm Nourishing geprobeerd, gemaakt voor het droge huidtype, maar mijn huid brak uit, dus ik keerde terug naar de originele versie en het doet altijd goed.

 

2. Purito Defence Barrier pH Cleanser 150ml

Info uit de verpakking (vertaald naar het Nederands):

Een milde gelachtige reiniger die effectief en voorzichtig olieachtige onzuiverheden en verontreinigende stoffen reinigt zonder uitdroging en irritatie achter te laten. Omdat deze zachte reiniger pH-neutraal is, namelijk pH 5,5, wordt deze aanbevolen voor de gevoelige huid als dagelijkse reiniger. Bevat Centella-extract. Veganistisch.

Hoe te gebruiken: Gebruik het als tweede gezichtsreiniger en als ochtendreiniger. Neem een ​​gematigde hoeveelheid met water, zodat het schuimt. Breng het schuim zachtjes aan op de huid en masseer met cirkelvormige bewegingen. Spoel af met lauw water.

Ingredienten: Water, Coco-Betaine (cleansing agents), Sodium Lauroyl Methyl Isethionate (cleansing agents), Arginine(pH Adjusters), Sodium Chloride(Viscosity Increasing Agents), Betaine(Humectants), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer(Viscosity Increasing Agents), Hydroxyacetophenone(Antioxidants), Sodium Methyl Isethionate(cleansing agents), Lauric Acid(cleansing agents), Centella Asiatica Extract (skin-conditioning agents), Sodium Laurate(cleansing agents), Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil(Skin-Conditioning Agents), Ethylhexylglycerin(skin-conditioning agents), Allantoin (skin protectants), Disodium EDTA (stabilizer), 1,2-Hexanediol(Solvents)

Mijn ervaring met het gebruik van Purito Defence Barrier pH Cleanser:

Ik begon deze gezichtsreiniger te gebruiken toen mijn gezichtshuidbarrière beschadigd was. Ik had rode jeukende wangen omdat ik een gezichtswasmiddel gebruikte dat droogt mijn huid uit en ik gebruikte die gezichtswasmiddel verkeerd of te vaak. Purito Defense Barrier pH-reiniger redde mijn huid samen met de Holika Holika aloë verzachtende essentie 98% Toner (kalmerend) en het Purito Centella Uscented Serum op dat moment dat mijn huid eronder leed.

Purito Defense Barrier pH Cleanser bevat centella, een krachtige antioxidant. Het heeft een tea tree-achtige geur die in het begin niet aantrekkelijk is, maar na langdurig gebruik begon ik de geur lekker te vinden. Ik merkte ook dat het een stuk beter schuimt als ik voor het eerst een reinigingsbalsem gebruik om make-up en zonnebrandcrème te verwijderen maar het creëert niet zoveel luchtbellen als andere gezichtswasmiddelen, wat goed is voor de gevoelige huid. Vanaf dat moment gebruik ik alleen nog een face wash met een lage pH-waarde om mijn gezicht te reinigen. Dit product wordt sterk aanbevolen en is te vinden op deze link.

 

3. Holika Holika aloe soothing essence 98% Toner (Calming) 250ml

Info uit de verpakking (vertaald naar het Nederands):

Een verzachtende toner die zorgt voor diepe hydratatie en een onmiddellijk kalmerend effect voor de droge en gevoelige huid. Met organisch complex en verkoelende fopspeen. Dermatologisch getest.

Hoe te gebruiken: Breng na het wassen van het gezicht een passende hoeveelheid aan op een wattenschijfje. Aanbrengen op het gezicht en zachtjes deppen om de opname te bevorderen.

Ingredienten: Water, 1,2-Hexanediol, Methylpropanediol, Glycereth-26, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ectoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Allantoin, Melissa Officinalis Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Dioscorea Japonica Root Extract, Laminaria Japonica Extract, Propanediol, Succinoglycan, Polyglyceryl-10 Laurate, Pentylene Glycol, Xylitol, Glycerin, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate, Citric Acid, Fragrance

Mijn ervaring met het gebruik vanHolika Holika Aloe Soothing Essence 98% Toner (Calming):

Sinds ik naar België ben verhuisd, gebruik ik alleen een gezichtsreiniger en een vochtinbrengende crème, maar toen ik besloot dat ik een verbeterde huidteint wilde, begon ik een gezichtstoner te gebruiken. In tegenstelling tot wat ik oorspronkelijk doe: een toner gebruiken om mijn gezicht te reinigen, moet deze toner na dubbele reiniging worden gebruikt om je huid te hydrateren en voor te bereiden op de volgende producttoepassingen zoals essence, serum en vochtinbrengende crème. Door een toner te gebruiken kun je ook testen of je je gezicht goed hebt gereinigd als je na het aanbrengen van de toner geen vuil op het wattenschijfje ziet. 

Holika Holika Aloe Soothing Essence 98% Toner (Calming) is een vochtinbrengende toner zonder samentrekkend middel. Het heeft een milde geur (aloë vera) die ik niet aanbeveel aan een zeer gevoelige huid. Ik gebruik het door een geschikte hoeveelheid rechtstreeks op mijn handpalm te gieten en het rechtstreeks op mijn huid aan te brengen, zodat alle vloeistof naar mijn gezicht gaat en niet in het wattenschijfje blijft zitten. Dit product is een belangrijk onderdeel van mijn routine omdat het mijn huid hydrateert en alle volgende stappen effectiever maakt. Je kunt het kopen bij HMKT Beauty Corner.

 

4. Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100ml

Info uit de verpakking (vertaald naar het Nederands):

Omdat het voor 96% uit slakkenafscheidingsfiltraat (mucine) bestaat, helpt deze essentie de huid minder vocht te verliezen, terwijl de huid glad en gehydrateerd blijft en er gezond uitziet. 

Hoe te gebruiken: Breng na het reinigen en tonifiëren een kleine hoeveelheid aan op uw hele gezicht. Dep zachtjes met de vingertoppen om de opname te bevorderen en breng vervolgens de vochtinbrengende crème aan.

Ingredienten: Snail Secretion Filtrate, Betaine, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Ethyl Hexanediol, Carbomer, Panthenol, Arginine, Aqua/Water

Mijn ervaring met het gebruik vanCosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence:

Dit is de eerste essence die ik gebruikte omdat essence in mijn jongere jaren niet aan mij werd voorgesteld en aangezien Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence trending is en goede recensies heeft, heb ik het geprobeerd. Ik zag geen verschil op mijn gezicht tot de tweede maand van gebruik. Ik merk dat mijn huid helderder is en dat sommige oneffenheden die ik had daardoor minder zichtbaar zijn. Er is echter niet veel verbetering in de hydraterende werking van dit product, vooral niet toen ik een beschadigde barrière had. 

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence heeft een slijmerige consistentie en heeft geen geur en moet op een vochtig gezicht worden aangebracht. Gebaseerd op mijn ervaring, als ik het op een droge huid aanbreng, droogt het meer uit. Hierdoor deed ik mijn onderzoek en kwam erachter dat het aanbrengen op een droge huid de huid strak houdt, omdat het bovenop de huid blijft en niet wordt opgenomen.  

Essence staat bekend als de basis van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Het biedt een extra vochtlaag die fijne lijntjes en rimpels voorkomt en de huidbarrière versterkt. 

Zodra mijn fles Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, die ik van HMKT heb gekregen, is geconsumeerd, zal ik een veganistische essence proberen en je het effect ervan laten weten.

 

5. Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream 80ml

Info uit de verpakking (vertaald naar het Nederands):

Het sap van de berkenbomen van Inje, dat vol zit met een koele en frisse energie van de verfrissende bries, en het ingrediënt Vita Hyaluronzuur maken de huid bedauwd en gezond door de droge huid van vocht te voorzien. Niet-comodogeen. 48 uur durende hydratatietest bij menselijke toepassing voltooid. 

Hoe te gebruiken: Breng bij de laatste stap van de huidverzorging een passende hoeveelheid van het product op de huid aan alsof er een vochtinbrengende barrière ontstaat.

Ingredienten: Purified Water, Glycerin, Isononyl Isononanoate, Isododecane, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol, Polydecene, Birch Sap (10,000ppm), Jojoba Esters, Panthenol, Glyceryl Glucoside, Acacia Senegal Gum, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Sodium Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Lupinus Albus Seed Extract, Moringa Oleifera Seed Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Coccinia Indica Fruit Extract, Aloe Barbadensis Flower Extract, Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Corallina Officinalis Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Ascorbic Acid, Pentaerythrityl Tetraethylhexanoate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Acrylate/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tromethamine, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Ethylhexylglycerin, Agar, Dipotassium Glycyrrhizate, Glyceryl Caprylate, Butylene Glycol, Disodium EDTA

Mijn ervaring met het gebruik vanRound Lab Birch Juice Moisturizing Cream:

Ik ben dol op deze vochtinbrengende crème. Het heeft een gel-crème-achtige consistentie, het heeft geen kunstmatige geur, het wordt gemakkelijk door de huid opgenomen, hydrateert mijn huid de hele dag, het geeft een bedauwde finish en, belangrijker nog, ik kreeg geen puistjes.

Ik begon dit product te gebruiken toen we op vakantie gingen naar de tropische Filippijnen. Mijn huidtype is daar normaal tot gecombineerd, omdat het verandert afhankelijk van het klimaat, en deze vochtinbrengende crème was perfect. Toen we terugreisden naar België en het seizoen veranderde in herfst en de temperatuur daalde, hydrateert deze vochtinbrengende crème mijn huid nog steeds. Voor het winterseizoen moet ik nog uitzoeken of ik nog een laag vochtinbrengende crème moet toevoegen om te voorkomen dat mijn huid barst.

Round Lab Birch Juice Moisturizing Cream is niet goedkoop, maar een van de beste vochtinbrengende crèmes die ik heb gebruikt. Als je het wilt proberen, kun je het krijgen bij HMKT in Nederland.

Dus deze zijn de Koreaanse huidverzorgingsproducten die ik momenteel gebruik waar mijn normale tot droge huidtype goed op reageert.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat ik je een idee heb gegeven van welk product je als volgende kunt proberen.

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »